söndag 19 juli 2009

Årets stora händelse

i alla fall för mig, var igår kväll, eller åtminstone en av höjdarna för året ;-)

Igår kväll var det dags för byafest!! Denna underbara tillfällighet att knyta kontakten igen med våra gamla grannar, ja för det är faktiskt i vår gamla by det sker. Även utflyttade är hjärtligt välkomna och så välkomna vi känner oss! :-) värdparet var till och med så gulliga att de kom personligen och bjöd oss, genom att knacka på sent en kväll i förra veckan. Några saknades men annars var vi största antalet på många år, dvs ca 70 personer från vår lilla by.

Vi flyttade ju bara 300m så vi känner oss fortfarande som tillhöriga till byn i allra högsta grad även om faktiskt vissa tycker att vi flyttade fasligt långt ;-)

De stora gårdarna plus gamla skolan turas om att bjuda på byafest och det grillas gris hela dagen och sen samlas vi vid gamla boken kl halv sju, då det bjuds på fördrink och sedan går vi i gemensam trupp till gården som gäller för året. 

Igår hade vi härliga samtal med en familj som har en liten tös som är lika gammal som vår F och så naturligtvis med trevliga B som köpte vårt hus. Så otroligt roligt att höra vad han gjort och planerar att göra med vårt lilla hus, våra tankar och planeringar lever liksom vidare genom honom. Sedan när midnatt passerats så går man hem med ett stort leende på läpparna trots att man förmodligen trampar ihjäl X-antal mördarsniglar på vägen (ryyyssseeerrr) och har massor av härliga kaffereps-inbjudningar ringande i öronen. 

Inga kommentarer: