söndag 13 april 2008

Underbart vårväder idag!!

Vi har varit utomhus större delen av dagen idag och grejat i trädgården. Utomhus är det ju maken som bestämmer det mesta, så idag när jag tog tag i hörnan med krukor som hade skapats i trädgården i brist på annan plats att ha dem och sedan röjde en ny plats för dem inne i förrådet, så muttrades det en del. Det var ju inte det han tyckte att jag skulle lägga tid på. Men han fick erkänna efteråt att det blev en klar förbättring.

Vi är ganska olika där, jag vill att det ska synas ordentligt när jag för en gångs skull hugger tag och intresserar mig mer för trädgården, medans maken min gärna går och småpular i rabatterna och gör sådant som jag inte ser att det behöver göras. Vi kompletterar varandra bra, även om det muttras en del när jag travar på i ullstrumporna, men när han muttrat klart så skiner han som solen igen över att jag åtminstone gör ett försök i trädgården. Jag är nog mer en sittande njutare i trädgården medans han är en görandes njutare. Det är ju det som skapar dynamiken, att vi är olika alltså, men ett väldans bra team.

Med gemensamma krafter tog vi ett tag vid dammen också idag och tömde den. Håvade upp en blandning av levande och tyvärr döda grodor och vattensalamandrar. Sedan blev det nytt vatten och till barnen besvikelse så släpptes de överlevande krypen tillbaks igen, de var ju superkul att kolla in dem i hinken. Men nu håller vi tummarna för att i alla fall några ska överleva i vår damm och tillföra lite mer djurliv i trädgården så det inte bara blir mördarsniglar.. usch.

3 kommentarer:

Marina sa...

Jag är helt klart den görande njutaren i trädgården. Har svårtatt sitta stilla där eftersom jag hela tiden kommer på saker som jag bara ska kolla, eller en idé som måste testas eller så måste jag kolla om en blomma kanske slagit ut....

Anonym sa...

Nog stämmer det att så fort man satt sig i trädgården, med en öl, för att njuta av solen, så händer det... man bombarderas med ideer och uppslag på vad man kan och bör göra istället!!!
Tur man kan stå emot alla sådana befängdheter och bara fortsätta njuta. LIFE IS GOOD
/UnclePeM

Lilla-Ji sa...

Va härligt med en ute-dag! Man känner sig så härligt sund efter en dag med aktivt arbete i trädgården! Här orkas det inte riktigt med... Jag är glad att jag pallade plantera lite penséer i mina krukor! :) Kram! //Jenny