söndag 23 mars 2008

Påskdagen redan...

vart tar dagarna vägen, de liksom flyger fram.

I fredags skulle vi egentligen på personalfest och även barnen var medbjudna, men vi var så där lite halv-vissna hela bunten plus att det regnade och varnades för snöstorm så vi hoppade av, men jag är ganska nyfiken på hur de andra har haft det. Istället tog vi det lugnt och pysslade här hemma lite.

Igår var det traditionellt påskfirande hos svärföräldrarna. Det var så himla roligt och mysigt. Vi brukar träffas ganska ofta och sitta och mysa och äta gott tillsammans med svärföräldrarna och makens lillasyster med familj men nu var det faktiskt ända sedan i början av november då vi firade mårten gås och det kändes. Det var verkligen urkul att träffas och umgås sådär hjärtligt igen. Vi firade ju jul med makens lillasyster men svärföräldrarna var ju då i USA och hälsade på mellanbror.

Jag var supermätt redan efter ägg och sill men lite varmt lyckades jag ändå klämma ner. Sedan är ju det märkligt för hur mätt man än är, så nog finns det ett litet fack över i magen till godiset. Som tur var (får man ju säga) så hade svärmor köpt "fel" påskgodis. Jag fullständigt älskar de där färgglada påskäggs-godisarna som ser ut som ägg alltså, men det finns två sorter, den ena smakar som att tugga en sockerbit medans de andra är så där sega och härliga och svärmor hade köpt de sliskiga så det blev inte så mycket godis. Jag och svägerskan slogs om de få "rätta" sortens ägg som fanns och försökte visa svärmor vilka hon skulle köpa nästa år... *ler.

Vi har börjat (eller fortsatt, fast det är länge sedan sist) att packa upp alla våra tusen kartonger. Allt som man behöver har vi egentligen redan packat upp, nu kommer allt det där roliga onödiga, som tårtfat, roliga skålar, fruktknivar, uppläggningsfat mm. Sådant som vi har fått ha undanpackat i vårt gamla hus, eftersom där bara fick plats det mest livsnödvändiga och det är verkligen inte tårtfat, fruktknivar och liknande. Nu längtar man bara efter att anordna en sådär "fin" fest eller bjudning där vi kan duka med alla "finglasen", "finbesticken" och allt annat roligt kommer till användning. Fast då krävs det förmodligen lite "finare" mat med och där kommer tankenöten. Sedan är det ju inte heller riktigt samma sak att sitta ner och njuta av maten och allt fint med tre vilda barn omkring sig, eller minst tre vilda barn omkring sig eftersom eventuella gäster förmodlingen också kommer att ha barn. Kommer nog att skjuta på den där "finfesten" lite till.... men en dag...

Det är ju lite roligt att nu när vi äntligen har fått plats till vårt matrumsmöblemang så sitter vi mest i köket, för det är ju så lätt nu när vi har stor plats och stort köksbord, det är ju nästan lättast att få plats många där och det blir lite mer uppslupen stämning i köket än i "finrummet", speciellt nu när ett ettårkalas står närmast på tur som festlighet.

Men vad ska vi köpa till vår minsting. Har fortfarande inte kommit på något och hon fyller år på tisdag. Hög tid alltså.... men vad?! Får nog ta en tur till Eko imorgon och kolla runt lite...

Gokväll!!

1 kommentar:

Ann-Sofie sa...

Låter som en skön helg med lite sällskap och lite eget pyssel!
Äntligen på benen igen efter 5 jobbiga dagar.Kram